lauantai 7. kesäkuuta 2014

Vappupäivällinen

Vapusta on jo toista kuukautta aikaa, mutta vasta nyt minulla on aikaa palata vappupäivälliseen, jonka perinteisesti söimme Päivättären seurassa.

Herkuttelimme alkupaloina saaristolaisleivälle rakennetulla toast skagenilla.


Toast skagen (neljälle)

4 viipaletta saaristolaisleipää
n. 300 g kypsiä, kuorittuja pieniä katkarapuja (käytimme pakasteita)
4 rkl majoneesia
1 rkl Dijon-sinappia
pieni nippu tuoretta tilliä silputtuna
sitruunan mehua
voita

Valmista katkaraputäyte sekoittamalla kaikki ainekset voita lukuunottamatta keskenään. Lisää sitruunamehua maistellen sen määrä sopivaksi.
 
Leikkaa leivistä kuoret pois ja paista leivät voissa molemmin puolin. Lusikoi katkaraputäytettä päälle ja koristele leivät tillinoksalla ja sitruunaviipaleella.

Pääruuaksi söimme Safkaa-blogista bongattua suolassa paahdettua kuhaa, jolle laitoimme kaveriksi Safkaa-blogin pekoniin kiedotusta parsasta hiukan kevennetyn version.


Suolassa paahdettu kuha

hienoa suolaa
nahattomia kuhafileitä 1/syöjä

Kuumenna paistinpannu hohkaavan kuumaksi ja sirota sille ohut kerros suolaa. Aseta kalafileet suolan päälle "nahkapuoli" alaspäin. Kun kala alkaa paistua reunoilta, käännä se lastalla toisinpäin ja paahda kypsäksi. Tarjoa oliiviöljyn ja sitruuna- tai limettilohkojen kanssa.

Parsaa ja ilmakuivattua kinkkua mozzarellan kera

12 ohutta vihreää parsaa
12 viipaletta ilmakuivaa kinkkua
mozzarellaa raastettuna

Kiedo parsat ilmakuivatun kinkun siivuihin ja laita uuniin muutamaksi minuutiksi 250 asteeseen kunnes kinkun rasva sulaa ja parsat hieman pehmenevät. Lisää raastettu mozzarella ja odota että juusto sulaa.

Keväisen kevyenä jälkkärinä oli Päivättären loihtima sitruunainen pavlova.



Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails