keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Spaghetti alla puttanesca

Erilaiset pastat ovat tietysti helppo ratkaisu lihan välttelyyn ruokavaliossa, koska monet herkulliset pastakastikkeet ovat lihattomia.

Spaghetti alla puttanesca (jonka nimi on perheblogissa parempi jättää kääntämättä suomeksi) on yksinkertainen pastaklassikko, johon maku tulee tomaatista, oliiveista ja anjoviksesta. Jostain syystä sitä ei ollut tullut laitettua aikoihin.Tällä kertaa valmistimme puttanescan Nigel Slaterin ohjeella. Puttanescan maussa saa tuntua ronskisti suola ja chilin puraisu. Juustoa se ei kaverikseen kaipaa.

Spaghetti alla puttanesca (neljälle)

2 valkosipulin kynttä
0,5 tl kuivattuja chilihiutaleita
8 anjovisfileetä (sardelli)
4 rkl oliiviöljyä
800 g tomaatteja pilkottuna
500 g spaghettia
100 g mustia oliiveja (kalamata, kivet poistettu)
1 rkl kapriksia

Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Lämmitä pannussa oliiviöljyä ja kypsennä siinä valkosipulia, chiliä ja anjoviksia hieman sekoitellen, kunnes anjovisfileet alkavat hajota.

Lisää lämpöä ja tomaatit pannuun. Anna kypsyä parikymmentä minuuttia. Keitä sillä välin pasta (pakkauksen ohjeen mukaan) reippaasti suolatussa vedessä.

Kun kastike on valmista, lisää siihen oliivit ja kaprikset ja sekoita joukkoon valutettu spaghetti.



1 kommentti:

Sofia kirjoitti...

Ai että, puttanesca on kyllä hyvää! Putte'silla oli jossain vaiheessa myös puttanesca pizza, nam!
Harmi vaan, että avopuoliso ei välitä anjoviksista. Pitää varmaan siis tehdä tätä joku sellainen viikonloppuilta, kun mies on poikien kanssa kaljalla :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails